Prečo NUBIAN?

V produktoch Nubian sa snažíme používať vyťažky z rastlín a bylín, ktoré nájdete aj na Slovensku.

Rakytníkový olej – Hippophae Rhammoides fruit oil

Rakytník rešetliakový – Hippophae rhamnoides

Rakytník rešetliakový  je rastlina, opadavá drevina tvoriaca ker alebo malé stromy s nažltlými kvetmi a oranžovými plodmi. Olej z rakytníka rešetliakového sa získava jeho lisovaním za studena. Pri tomto lisovaní sa zachovávajú všetky dôležité látky a vitamíny, ktoré sú veľmi dôležité pre náš organizmus. Je tmavooranžovej až červenej farby a jeho účinky sú na nezaplatenie.

Účinky rakytníkového oleja:

  • chráni všetky vrstvy kože pred škodlivými vplyvmi UV žiarenia a jej poškodením
  • znižuje podrženie vysušenej a podráždenej pokožky po slnení
  • pomáha proti najrôznejším kožným problémom, ako je akné, popáleniny alebo omrzliny
  • prispieva k rýchlejšiemu hojeniu rán
  • pozitívne ovplyvňuje kvalitu pleti
  • pôsobí proti zápalovým procesom
  • napomáha a podporuje imunitu organizmu
  • slúži ako prírodný detoxikačný prostriedok
  • má antibiotické účinky
  • eliminuje kašeľ
  • hojí rany v ušiach, na pohlavných orgánoch, konečníku, ústnej a nosovej dutine
  • pomáha pri liečbe dýchacích ciest
  • zlepšuje trávenie
  • podporuje činnosť srdca
  • znižuje krvný tlak
  • znižuje cholesterol
  • prečisťuje močové cesty
  • upokojuje a uvoľňuje napätie
  • chráni a regeneruje sliznice
  • regeneruje a vyživuje vlasy

 

Olej z orecha kráľovského – Juglans Regia

Vlašské orechy sú plody orecha kráľovského a sú vysoko koncentrovanou potravinou bohatou na zdravé tuky, kvalitné proteíny, vitamíny E, B1 a B6, minerály a stopové prvky ako je fosfor, draslík, železo, horčík, zinok, meď, mangán. Sú tiež známe ako „potrava pre mozog“, najmä vďaka obsahu esenciálnych mastných kyselín, lecitínu, fosforu a vitamínu B6. Majú priaznivý vplyv na organizmus.

Ako pôsobí na pokožku :

  • má protizápalové účinkya s úspechom sa používa pri zápaloch kože
  • zmäkčuje suchú kožu a zlepšuje opálenie
  • ako  prevencia tvorby vrások

 

Vitamín E  – Tocopherol ( Tocopheryl Acetate)

Tokoferyl acetát, tiež známy ako acetát vitamínu E, je bežný doplnok vitamínu. Často sa používa v dermatologických , kozmetické výrobkoch. Tokoferyl acetát nie je oxidovaný a môže preniknúť cez pokožku do živých buniek, pričom približne 5% sa premení na voľný tokoferol a poskytuje priaznivé antioxidačné účinky.

Tokoferyl acetát sa používa ako alternatíva k samotnému tokoferolu.  Ako náhle sa absorbuje do pokožky, regeneruje tokoferol a poskytuje ochranu proti slnečnému ultrafialovému žiareniu.

Účinky vitamínu E v oblasti kozmetiky a dermatológie

  • má protizápalové účinky
  • má hydratačné vlastnosti, zvyšuje obsah vody v horných vrstvách kože
  • znižuje záväznosť spálenia
  • chráni pred UV žiarením
  • podieľa sa na tvorba kolagénu a elastických vlákien
  • pôsobí proti starnutiu pleti a vraskám
  • napomáha hojeniu rán

 

Betakarotén – Beta-Carotene

Betakarotén alebo β-karotén alebo pro vitamín A je významný karotenoid , ktorý v mnohých organizmoch slúži buď ako žltočervené farbivo alebo v živočíchoch ako prekurzor vitamínu A.

Aké sú hlavné prínosy beta-karoténu?

  • je vynikajúcim zdrojom antioxidantov, ktoré napomáhajú neutralizovať voľné radikály z biologických procesov v tele i z vonkajšieho prostredia
  • napomáha predchádzať (redukovať) začerneniam, zápalom spojený s úpalom a vzniku pigmentových škvŕn
  • Vitamín A nahromadený v koži poskytuje 24-hodinovú ochranu proti poškodeniu kože slnkom

Exkluzívne ponuky, odborné rady a tipy na tvoj e-mail